Beste Mobiel Beleggen app

Beleggen en traden via je mobiel is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Met een druk op de knop kan je al handelen in aandelen en andere financiële instrumenten. Daarnaast heb je met een beleggingsapp altijd overzicht in je aandelen, omdat we onze telefoon toch altijd overal mee naartoe nemen. Zo kan je makkelijk zien hoe je beleggingen er voor staan.

In dit artikel meer informatie over de beste beleggingsapps. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje, zodat je kan kijken welke het beste bij jou past!

1. DEGIRO – beste beleggen app

DEGIRO beleggen app

Laten we beginnen met de, in onze ogen, beste aandelen app die er is. DEGIRO. Wellicht heb je al wel eens van deze broker gehoord. Het is een van de bekendste online brokers in Nederland, en dat is niet voor niets.

DEGIRO heeft een app voor beleggen die makkelijk te begrijpen is voor beginners, maar ook gevorderden kunnen hier uitstekend gebruik van maken. Deze broker is actief in vele Europese landen, en heeft al vele prijzen gewonnen.

Voordelen:

 • Actief (en groot) in vele Europese landen
 • Lage transactiekosten, een van de goedkoopste brokers
 • Veilig en transparant
 • Makkelijk geld storten met iDeal of een bankoverschrijving
 • Erg gebruiksvriendelijk

2. eToro – beste brede beleggen app

eToro aandelen app

eToro is een broker waar je nog net wat meer kan, als je dat wilt. Een van de meest interessante functies van de mobiele app (en de site trouwens), is dat je gebruik kan maken van de copy trading functie. Hiermee kopieer je de succesvolle beleggers, en kan je dus meegenieten van het rendement wat zij maken.

eToro biedt via hun mobiele app verschillende manieren om te beleggen en traden. Zo kan je er terecht voor aandelen, forex en grondstoffen, maar verder ook bijvoorbeeld grondstoffen en crypto (zoals bitcoin).

Voordelen:

 • Veel verschillende mogelijkheden
 • Ook voor cryptovaluta
 • Laag minimum bedrag om te starten (170 euro)
 • Kopiëren van succesvolle beleggers

3. BUX – voor de beginnende belegger

BUX Zero beleggingsapp

BUX is een broker die zich volledig richt op de aandelen app die ze hebben. Er is (vooralsnog) geen website waarop je kan handelen. Veel focus op de mobiele beleggingsapp dus, en dat merk je.

Een hele fijne app om te gebruiken om te beleggen in aandelen. BUX is vooral interessant voor mensen die willen beginnen met beleggen maar nog niet heel serieus ermee bezig willen zijn. Met de app kan je in verschillende bedrijven beleggen, en vervolgens in de app het een en het ander in de gaten houden. Fijne aan BUX Zero is dat je ook commissievrij kan handelen.

Voordelen:

 • Volledige focus op mobiele app
 • BUX Zero zonder transactiekosten
 • Makkelijk in gebruik
 • Ideaal voor beginners

4. Plus500 – voor CFD handel

Plus500 mobiel beleggen

Een andere populaire app om te beleggen is die van Plus500. Ook Plus500 heeft een focus op het gebruiksvriendelijk maken van de beleggingsapp, en dat is ze goed gelukt.

Plus500 is een CFD broker, wat dus betekent dat je met CFD’s kan beleggen en traden. Het is verstandig om je hierin in te lezen voordat je ermee start.

Makkelijk kennismaken met Plus500 is mogelijk, want ze bieden een mogelijkheid om met een demo-account te starten. Dan krijg je een fictieve 40.000 euro om te beleggen, om zo de app te leren kennen.

Voordelen:

 • Demo account is mogelijk
 • CFD handel
 • Veel verschillende mogelijkheden om te beleggen

5. Bitvavo – speciaal voor crypto

Bitvavo crypto app

Ben je op zoek naar een manier om te beleggen en traden met cryptocurrency zoals bitcoin, ethereum of litecoin? Dan kan je de crypto app van Bitvavo goed gebruiken.

Bij Bitvavo kan je handelen in de eerder genoemde crypto’s, en nog veel meer. Het is een Nederlandse partij, waarbij je makkelijk met iDeal geld kan storten. De app werkt verder ook erg intuïtief.

Lees ook: Crypto trading.

Voordelen:

 • Veel verschillende crypto’s om in te handelen
 • Nederlandse partij, makkelijk met iDeal betalen
 • Prima helpdesk

Waarom kiezen voor een beleggingsapp?

Als je wilt gaan beleggen of traden, is het goed en leuk om inzicht te hebben in hoe je het nou doet. Met een mobiele beleggen app kan je dat altijd checken, overal waar je je smartphone mee naartoe neemt.

Met het kopen en verkopen van aandelen kan je winst maken in een korte periode van tijd. Het is dan handig om iets te hebben waarmee je altijd toegang hebt tot de markt. En dat kan met zo’n beleggingsapp.

Brokers zien het nut van een beleggen app ook steeds meer in, en investeren daarom ook volop in het ontwikkelen van hun beleggen app. Daardoor is de app ook steeds meer een goed alternatief geworden dan puur de desktop. Net zoals voorheen de desktop een alternatief werd voor in het echt, wordt nu de mobiel steeds meer betrokken.

Voordelen van een beleggen app

Een app biedt je dus diverse voordelen aan als je wilt beleggen. Hier nog eens mooi op een rijtje wat zo’n app nou interessant en handig maakt:

 • Overal met je telefoon de mogelijkheid hebben om aandelen te kunnen kopen en verkopen. Zo kan je snel inspelen op het nieuws.
 • Je kan overal het nieuws ook volgen. In de meeste beleggen apps is namelijk een nieuwssectie van een bedrijf ingebouwd. Zo kan je dat ook makkelijk volgen.
 • Makkelijk en snel een overzicht krijgen. Enerzijds omdat je het snel bij de hand hebt, anderzijds omdat er op een mobiel scherm maar beperkte informatie getoond kan worden. Daardoor kan je ook sneller de interessante en relevantie informatie zien.
 • Handig in gebruik. Doordat brokers veel focus hebben gelegd op hun app in de laatste jaren, is het gebruik ervan heel erg makkelijk en handig.

Let op met de risico’s

Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kan je geld verliezen.

Iets wat je goed moet onthouden. Het feit dat je kan beleggen via je mobiel betekent niet dat het minder risicovol is. Sommige apps lijken het meer als een spel te maken, waardoor je misschien makkelijker geld inlegt en meer inzet.

Weet goed dat je belegt met je geld, en dat je dit dus ook kan verliezen. Beleggen zonder risico is helaas niet mogelijk. Onder anderen de AFM heeft al diverse malen gewaarschuwd voor de risico’s van beleggen via een app. Wees dus gewaarschuwd.

Veelgestelde vragen

Kan iedereen beginnen met beleggen via een app?

In principe kan iedereen een app downloaden en beleggen via zijn mobiel. Wel moet je minimaal 18 jaar zijn. Ook zijn de brokers wettelijk verplicht om je een aantal vragen te stellen met betrekking tot je kennis van beleggen.

Wat zijn de risico’s van beleggen met een app?

De risico’s zijn hetzelfde als beleggen via een computer of via je bank/vermogensbeheerder. Dat betekent dus dat je je geld kan verliezen. Wel is een aandelen app laagdrempeliger en daardoor toegankelijker.

Wat zijn de kosten van beleggen?

De aandelen app downloaden is helemaal gratis. Ook het openen van een account kost je geen geld. Vaak betaal je pas bij het doen van transacties. Dit verschilt per broker.

Leave a Comment